top of page

Mobilizacija i integracija nezaposlenih osoba na tržište rada USK

PLOD Centar zajedno sa partnerima implementira novi projekat „Mobilizacija i integracija nezaposlenih osoba na tržište rada USK“.

Cilj projekta je uspostavljanje održivog programa mobilizacije, osposobljavanje, zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba, čime će se poboljšati konkurentnost tržišta rada za najmanje 100 osoba, te otvoriti radna mjesta za 60 i samozapošljavanje za najmanje 6 osoba do kraja projekta.

Projekat implementira Grad Bosanska Krupa zajedno sa partnerima: Grad Bihać, JU Služba za zapošljavanje USK, MSŠ Safet Krupić, Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD, Krupa Kabine doo, Bosankar doo, Zah doo, Acma doo, ATNH doo, Safebus doo, Ibrahimović doo, AKM Technology doo, Č.J. doo, Kostelski buk doo.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Bosanska Krupa je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Projekat je nastavak našeg rada i suradnje na uspostavi lokalnog partnerstva za zapošljavanje u predhodnom periodu u okviru kojeg je ukupno mobilizirano 90 osoba za obuku, a 52 osobe su uspješno završile program obuke i stekle certifikate (42 osobe) za zanimanje zavarivač (CERTIFIKAT EN ISO 9606-1 (EN 287-1)), te su se zaposlile .

bottom of page