top of page

BSC - Business Support Centre

Centar za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa (Business Support Centre) – CPP (eng. BSC) se nalazi u poslovnoj zoni “Pilana” u Bosanskoj Krupi i uspostavljen je od strane Općine Bosanska Krupa i Centra za promociju lokalnog razvoja Bihać (PLOD Centra), a kao odgovor na potrebe privrede.


Trenutno Centar nije zasebni pravni entitet već funkcionira pod menadžmentom PLOD Centra u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa.


Općina Bosanska Krupa i PLOD Centar su kroz dostupna donatorska, prvenstveno EU sredstva, osigurali rekonstrukciju i opremanje Centra.


Centar trenutno raspolaže sa IT opremom, učionicama, 6 radnih mjesta za obuku zavarivača, konferencijskom salom, te ima prostor za co-working /iznajmljivanje stolica/uredskih prostorija za poduzeća ili individue koje se bave biznisom/freelancing-om.


Glavni cilj Centra je povećati konkurentnost lokalne privrede kroz pružanje podrške malim i srednjim poduzećima u procesu razvoja i rasta, bilo kroz uvođenje inovativnih rješenja u proces proizvodnje i razvoja proizvodnih i tehničko-tehnoloških procesa, ili kroz poslovno planiranje, financisjko savjetovanje, obuku radne snage ili drugih vrsta unaprijeđenja ljudskih i tehničkih kapaciteta ne samo na području Općine Bosanska Krupe, već i Unsko-sanskog kantona.

bsc-logo-68.jpg
bottom of page